Het park

Reisadvies Frankrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een oranje reisadvies afgegeven voor groot aantal Franse steden en departementen waaronder Hérault (met o.a. Montpellier) en Gard.
Dat betekent dat wordt aangeraden alleen noodzakelijke reizen te maken naar deze gebieden en bij terugkomst van een reis 10 dagen in zelfquarantaine te gaan.

Kleurcodes van de Franse regering

Verwarrend genoeg werkt de Frans overheid ook met regionale kleurcodes, om aan te geven in welke gebieden het virus actief is en waar extra maatregelen getroffen kunnen worden.

Op 27 augustus kondigde de Franse premier Castex aan dat 21 Franse departementen nu ‘rode zones’ zijn wat betreft de verspreiding van het virus. Het gaat o.a om de departementen langs de Middellandse zee  waaronder Herault en Gard. (Parc Le Duc ligt in de Herault op de grens van de Gard).
In deze zones worden misschien striktere coronamaatregelen van toepassing en zal het aantal testen opgevoerd worden. Zo zijn in Marseille zijn mondkapjes nu ook op straat verplicht, in Parijs wordt deze regel komende dagen ook verwacht. Deze Franse code rood is dus echt wat anders dan het reisadvies van de Nederlandse regering. Bovendien hanteert de Franse regering DRIE criteria om te bepalen of een departement van kleur wisselt: naast nieuwe gevallen zijn ook het aantal beschikbare testen en de ziekenhuiscapaciteit in een departement bepalend. Volgens deze optelsom zijn vooralsnog alle departementen in Frankrijk aangemerkt als groen, zoals te zien op deze actuele kaart van de Franse overheid (met uitzondering van de overzeese gebieden Guadeloupe en Martinique).

Parc Le Duc – maatregelen m.b.t. voorkomen van verspreiding van de Corona virus
Om de veiligheid van eigenaren, gasten en beheer op het park te garanderen heeft het bestuur besloten een aantal maatregelen in te voeren m.b.t. de verspreiding van de Corona virus. De maatregelen zijn conform de door de Franse overheid ingestelde maatregelen en protocollen.
Zwembad
Per 15 juni is het zwembad geopend voor gebruik, met dien verstande dat er maximaal 100 bezoekers tegelijkertijd in het zwembad worden toegelaten: 55 in het water, 45 op de plages.
Restaurant
Per 2 juni is het restaurant geopend voor alle bezoek, dus ook bezoek van buiten het park. Het restaurant voert de maatregelen uit die de overheid stelt m.b.t. hygiëne en afstand e.d.
De muziekavonden gaan de komende weken door. De gasten moeten aan tafel blijven zitten . Staan en/of rondlopen op het terras is niet toegestaan.
Recreatie
De speeltuin, jeu de boules, tennisbaan, voetbalveld en tafeltennistafel zijn geopend, gebruikers dienen gepaste afstand te houden. Materialen worden in principe niet uitgeleend
Receptie
Er is éénrichtingsverkeer bij de receptie, max. 2 personen tegelijk binnen.
Technische dienst
Indien medewerkers van het park of anderen werkzaamheden moeten uitvoeren in een vakantiewoning, dient de eigenaar buiten te wachten.
Schoonmaakprotocol vakantiewoning
Om te kunnen garanderen dat een vakantiewoning volgens de protocollen van de Franse overheid wordt schoongemaakt, wordt het schoonmaakprotocol op het park aangescherpt.
Als de verhuurder de schoonmaakwerkzaamheden heeft uitbesteed aan beheer, wordt na vertrek van elke huurder de vakantiewoning door een extern schoonmaakbedrijf schoon gemaakt volgens het protocol. Dit betekent dat de woning zoals altijd grondig wordt gereinigd voor aankomst. Tevens besteden wij extra tijd en aandacht aan het ontsmetten van de contactoppervlakten, zoals deurkrukken, afstandsbedieningen, contactpunten van het licht en werkoppervlaktes zoals het aanrecht e.d.

Het Park
Parc le Duc is een bijzonder Nederlands vakantiepark in Zuid-Frankrijk. Het ruim opgezette park heeft een geheel eigen en gemoedelijke sfeer. Dit en de prachtige omgeving en het aangename mediterraan klimaat maken Parc le Duc een heerlijke vakantiebestemming.

U zult verbaasd staan over de rust op het park, de vele mogelijkheden en de schoonheid van de omgeving. In het hoogseizoen is Parc le Duc vooral in trek bij gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Terwijl de kinderen zich vermaken o.l.v. het animatieteam, kunt u rustig een boek lezen of lekker van de zon genieten. Parc le Duc is een veilige omgeving voor jong en oud.

Buiten het seizoen is Parc le Duc een oase van rust en gezelligheid. Dan zijn er vooral de eigenaren zelf die gebruik maken van het scala aan voorzieningen en activiteiten.

Een deel van de vakantiewoningen is beschikbaar voor verhuur. Op de pagina ”te huur” vindt u een ruime keus.

Bent u op zoek naar een eigen vakantieverblijf ?  Op het park zijn diverse vakantiewoningen te koop. Zie hiervoor de pagina ”te koop”.

Het park heeft een eigen restaurant. Hier serveert men heerlijke Franse gerechten voor een redelijke prijs. Het restaurant organiseert in het hoogseizoen muziekavonden met live muziek